fbpx

Om oss

Vi finns här för dig som vill driva din assistans i egen regi, men känner dig osäker på alla lagar, regler och det administrativa.

Om Oss

Vi finns här för dig som vill driva din assistans i egen regi,
men känner dig osäker på alla lagar, regler och det administrativa.

Vi på Alberum

Vår Vision

Vår vision på Alberum är att återställa grundintentionen med LSS – nämligen självbestämmandet. I grund och botten är det du som har assistans som själv ska kunna driva din egen assistans och själv bestämma fullt ut hur den ska fungera. Detta vill vi underlätta och möjliggöra.

Från början, när lagen om assistans tillkom var det mycket enklare än vad det är idag. Branschen har utvecklats med så pass omfattande lagar och regler att det idag i princip är omöjligt för den enskilde att driva sin egen assistans på ett kvalitativt sätt. Den stora utmaningen att kunna driva assistans i egen regi är att man måste ha koll på alla lagar och regler, inte minst gällande redovisning, lönehantering och administration, bara för att nämna några. Det är bland annat dessa områden som man måste ha kunskap inom för att kunna bedriva sin egen assistans.

Det här kan vi göra för dig

Varje människa är unik i sin egen assistans. Att ansluta sig till ett assistansbolag innebär i praktiken att man måste anpassa sig för att passa in i deras format. För vissa kanske det fungerar, för andra kanske man är villig att kompromissa och anpassa sig. Vi på Alberum vill däremot ge chansen till alla att slippa anpassa sig i utförandet av sin egen assistans. Att slippa ha någon annan som bestämmer över en helt enkelt.

Vårt erbjudande är enkelt – du får full bestämmanderätt över din assistans. Vi stöttar dig med det administrativa. Du är din egen assistansanordnare, bestämmer över din assistans och slipper ha ett assistansbolag som har inflytande över dig.