fbpx

Egen regi

Att anordna sin assistans i egen regi kan låta främmande, men vi ser det som det naturliga valet när man väljer utförare. Vi är övertygade om att du vet bäst hur din assistans ska utföras. Med egen regi kan man säga att du är din egen assistansanordnare. Du har full kontroll, självbestämmande över assistansens samtliga delar och 100% insyn i ekonomin. Helt oberoende av något assistansbolag.

Pappersarbete kan du överlåta åt oss på Alberum.

Självbestämmande

På många assistansbolag hävdar man kundens medbestämmande till det yttersta. Och sanningen ligger just i ordet – medbestämmande. Inte självbestämmande. För hur vi än vrider och vänder på det så är det assistansbolaget som är arbetsgivare. Det är assistansbolaget som bestämmer och beslutar. Det är assistansbolaget som sätter krav, riktlinjer och interna policys. För din assistans. Så tycker inte vi att det ska vara. Din assistans är det bara du som ska bestämma över. Ingen annan.

När du driver din assistans i egen regi får du alltså full kontroll över din assistanssituation och samtidigt professionellt stöd, råd och vägledning från oss på Alberum. En perfekt kombination tycker vi!

Trygghet

Olika assistansbolag har olika avtal. Vissa har kollektivavtal, andra inte. Vissa avsätter till pension och har försäkringar, andra inte. Det är inte helt enkelt att veta som kund och assistent och dessutom är det ingenting man själv får välja. I egen regi är det du och din grupp som bestämmer och beslutar över dessa delar.

Vi på Alberum kan hjälpa dig att hitta en lösning som passar just dig och din assistentgrupp. Så att ni får en lösning som är anpassad för just er.

Bättre ekonomi

När du driver din egen assistans i egen regi har du inget assistansbolag som mellanhand mellan dig och assistansersättningen. Assistansbolag har sina kostnader och anställda som kräver en administration, vilket en del av din assistansersättning går till. I egen regi slipper du mellanhanden och kan på så sätt få ut mer av assistansersättningen, så att pengarna går till det dem ska – nämligen din assistans och dina assistenters löner. I egen regi får du alltså garanterat högre lön till dina assistenter och mer pengar till omkostnader.

Med stöd från oss på Alberum kommer du också ha 100% koll på din ekonomi, hur mycket pengar och timmar du har nyttjat och sparat. På så sätt kan du enkelt få en överblick och planera dina omkostnader, resor och aktiviteter. Varje månad får du en sammanställd rapport över hur din assistansekonomi ser ut.